13/1/11

Fruiters a l'hort familiar

Aquesta setmana hem plantat 13 arbres, amb l'objectiu de complementar la collita de fruita, fins ara limitada a maduixot, meló, síndria i algun mercoc (en dialecte local li diem així. En català normatiu és albercoc). Concretament, hem posat un cirerer primerenc, dos tarongers, un mandariner, un llimoner de quatre estacions, una perera, un albercoquer, un codonyer per a fer confitura de codony, una prunera claudia, un noguer, un avellaner, un cirerer d'arboç, una pomera de varietat golden, i finalment un llorer.


Afegit a aquests arbres, cal sumar els arbres que ja tenim: tres oliveres centenàries d'oliva arbequina, quatre ametllers relativament joves però que ja produeixen força, un albercoquer ja vell però encara en plena forma, i cinc ceps de varietat moscatell i "de taula" plantats aquest mateix hivern.

 

Excepte el llorer, on s'empren tan sols les fulles com a condiment, els demés arbres i arbusts ens proporcionaran una varietat àmplia de fruita, i repartida al llarg de l'any. Això sí, per als que hem plantat aquest any caldrà esperar ben bé tres anys a tenir una producció mínimament significativa.

Paciència, que deia el meu avi!