5/2/13

Horts públics i privats (Lleure Agrari a TV3)
(transcripció de la part del reportatge on apareixem)
 
Albert Vidal, promotor Lleure Agrari: 

"El perfil de l'hortolà, per dir-ho així, no és únic. Hi ha gent molt diversa i, a més, ve per motius molt diferents. Al principi no m'ho esperava." 

Els horts privats han obert l'accés més enllà dels jubilats. La Vanessa i la Marta són amigues, els agraden els aliments ecològics i les seves àvies també són hortolanes. 

Vanessa Prades: "Volíem tenir els nostres propis productes cultivats i veure tot el procés des que plantes la llavor fins que acabes cuinant És més bo! Hi ha un trosset teu també allà dins." 

La Maria Carme, jardinera, ja coneix bé les plantes. Destaca la convivència gràcies a la col·laboració i el respecte entre tots. 

M. Carme Monter: "Aquí no pot tocar res ningú de ningú. Ara, que ens donen alguna cosa... val. A vegades hi ha algun veí que diu, escolta, mira, té, que jo en tinc molt i t'ho dono. Com tu li fas a un altre veí. Hi ha molt bona comunicació amb els veïns. Molt bona gent." 

Les relacions que estableix l'horticultura han projectat aquesta activitat com una eina terapèutica per als problemes d'adaptació social. 

Un reportatge de J. M. Fernández i J. Maureta