6/6/11

Sobre Insect Stop i la Tuta

L'any passat vàrem escriure un post on parlàvem d'Insect Stop, un producte que es venia per Internet i que assegurava ser efectiu contra la Tuta. Seguint el consell d'un enginyer agrònom, el vam desestimar, perquè segons afirmava aquest professional, no es tractava d'un producte homologat en agricultura ecològica.

El mes de gener, vam rebre un comentari d'un lector del bloc on afirmava haver tingut èxit en l'ús d'aquest producte. Havia combinat Insect Stop amb trampes de feromones, i havia mantingut les seves dues-centes tomaqueres sanes fins la tardor.

Aquest any en Juan Luís, un dels hortolans de Lleure Agrari, ha decidit tirar pel dret, i fer un tractament a base d'Insect Stop. Va ser ell, de fet, qui va localitzar l'any passat el producte, però finalment va adquirir l'Spinosad, acompanyat d'Oli de Neem i el Bacillus, i amb el suport de trampes de feromona, tal i com jo mateix li vaig recomanar

Farem una prova, doncs. Mentre la resta d'hortolans apliquem el mateix tractament de l'any passat, en Juan Luís utilitzarà exclusivament Insect Stop. Ja us comentarem com ha anat. Si funciona, en farem comanda per l'any que vé.