19/6/11

L'hort urbà com a eina simbòlica d'expressió política

En un anterior post, vaig reflexionar sobre el missatge polític de l'hort urbà de la plaça de Catalunya, en el marc de l'acampada del moviment del 15M.



He continuat atent a l'evolució del moviment, sobretot per mirar d'entendre la seva vinculació amb la figura de l'hort urbà. I segueixo admirat. Avui mateix, a les 4 de la tarda, durant el recorregut de la manifestació que s'ha dut a terme per Barcelona, s'ha realitzat una activitat anomenada "Sembrem la transformació", que consistia en anar colgant llavors al pas de la manifestació.

L'hort de la plaça de Catalunya té un bloc, és aquest: Hort digne. En aquest post, s'exposen deu raons polítiques i no polítiques de l'hort. Interessant. El moviment és plenament conscient del poder simbòlic de l'horticultura urbana.

Com a contrapunt, i per generar debat, cal llegir aquest altre post (Generación embargada), del bloc d'en Marc Vidal, on parla del moviment del 15M. Segons aquest economista, analista crític i independent, "el sistema no s'esquerdarà cultivant naps als parterres de les places ocupades". Una frase dura, però coherent amb el que afirma al llarg del post. En el fons, el rebuig de l'hort urbà és també una postura política.