10/1/11

Conservar els melons

Aquest meló va ser encetat el dia 8 de gener, aproximadament 5 mesos després de collit, al mes d'agost. El seu sabor era lleugerament inferior al del meló acabat de collir, però prou acceptable si es compara amb la qualitat de qualsevol meló comercial.

Com conservar els melons durant tants mesos? Primer de tot, s'han de collir relativament madurs, ni massa fets ni tampoc verds. Mirant de no colpejar-los, es dipositen en posició vertical uns al costat dels altres, en un espai fresc i sec.

És important revisar-los de tant en tant, no fos cas que un d'ells es fes malvé i afectés els melons veïns. En general, pel que hem vist en aquests dos anys, es conserven prou bé fins els 4-5 mesos.

En quant a la producció, en el nostre cas hem cultivat una superfície de melons de 200 m2, i n'hem obtingut uns 400 kg. És una productivitat alta, però s'ha de tenir en compte que molts dels melons recol·lectats no seguíen els cànons de bellesa que exigeix el mercat. Ja vam comentar en un article anterior que la productivitat d'un hort familiar, si es cuida bé, és superior a l'hort professional, en part pel motiu que hem esmentat.