Les tres imatges que apareixen en aquest post provenen de l'hort de la Natàlia, una noia argentina que, juntament amb el seu marit i els seus dos fills, cultiva un hort a Lleure Agrari. Sempre té cultius originals, els que us ensenyaré en són una mostra:
La segona imatge és un fonoll de varietat cultivada. A casa nostra no és un cultiu gaire conegut, en canvi al centre d'Europa és molt apreciat. Els bulbs es preparen bullits amb vinagreta, per acompanyar plats, o bé sencers gratinats amb beixamel i coberts de formatge.
Per últim, un bròcoli, que no s'ha de confondre amb el bròquil. Ambdues pertànyen al gènere i l'espècie de la col, però el bròcoli és més resistent al fred i en general és de cultiu més fàcil, ja que es tracta d'una planta molt rústega. Es menja crua, adobada a la vinagreta, o bé cuita. Igual que el bròquil, en seu consum sembla que protegeix del càncer.
0 comments:
Publica un comentari a l'entrada