14/1/11

Tres cultius curiosos d'hivern

Les tres imatges que apareixen en aquest post provenen de l'hort de la Natàlia, una noia argentina que, juntament amb el seu marit i els seus dos fills, cultiva un hort a Lleure Agrari. Sempre té cultius originals, els que us ensenyaré en són una mostra:

La primera fotografia correspon a una planta obtinguda a Esporus, una entitat dedicada a la conservació i comercialització de plantes autòctones catalanes, moltes de les quals es troben en perill d'extinció. En aquest cas, es tracta d'una varietat d'espinacs, concretament l'espinac bledà.










La segona imatge és un fonoll de varietat cultivada. A casa nostra no és un cultiu gaire conegut, en canvi al centre d'Europa és molt apreciat. Els bulbs es preparen bullits amb vinagreta, per acompanyar plats, o bé sencers gratinats amb beixamel i coberts de formatge.












Per últim, un bròcoli, que no s'ha de confondre amb el bròquil. Ambdues pertànyen al gènere i l'espècie de la col, però el bròcoli és més resistent al fred i en general és de cultiu més fàcil, ja que es tracta d'una planta molt rústega. Es menja crua, adobada a la vinagreta, o bé cuita. Igual que el bròquil, en seu consum sembla que protegeix del càncer.