30/7/11

Carxofa del Prat

Enguany, hem decidit adquirir carxofa del Prat. En Santiago, un dels hortolans de Lleure Agrari, en va plantar diversos peus l'estiu passat, que han assolit uns rendiments molt superiors i de millor sabor que les carxofes de la resta dels horts, que procedeixen de planters locals.

D'aquesta manera, i aprofitant el contacte d'en Santiago amb la cooperativa agrícola del Prat, hem fet una compra conjunta. Setze hortolans s'hi han apuntat, i s'ha realitzat una comanda total de 170 peus de carxofera. Preu de cost: 35 cèntims cadascun.

Per plantar-los, cal remoure bé en terreny, colgar les arrels sota terra deixant sortir el tronc de cada peu, i regar-ho bé. La distància òptima és una carxofera cada 75 cm, i si es posen en dues rengleres, aquestes han de tenir una separació d'1 metre entre sí. El reg ha de ser setmanal.

La carxofa del Prat té cada dia més renom, bàsicament per la seva qualitat. Segons la Gastroteca, la Carxofa Prat es defineix com a "lleugerament àcida, fresca, intensa, dolça i bellutada. Gustosa i suau. Aquestes característiques contrasten amb les carxofes d’altres procedències, especialment per la suavitat del seu gust, i ser menys oxidativa, així com per la seva textura fina, i la suau astringència produïda per la tenacitat de la carxofa".


En aquesta imatge podeu veure una panoràmica del Parc Agrari del Baix Llobregat, en primer pla un camp de carxofes acabat de plantar.