27/2/11

Horts per a autoabastiment, a Aldaia

Fa tant sols un mes vaig publicar un post titulat "Horts familiars per fer front a la crisi alimentària", on assenyalava que al nostre país hi havia poca consciència del paper rellevant que poden jugar els horts familiars en qüestions de seguretat alimentària, almenys per a determinades capes de la població.

Sembla que de mica en mica, però, ens estiguem aproximant a aquest discurs. Us deixo una notícia molt interessant, on s'explica la iniciativa de l'Ajuntament l'Aldaia (País Valencià) per promoure horts exclusivament per a aturats, amb finalitats d'autoabastiment. La iniciativa, de fet, porta el nom d'Horts per a l'autoabastiment.

La notícia explica que altres ajuntaments veïns han apostat pels bancs d'aliments. I de fet, no són mesures excloents, ja que molts productes alimentaris no provenen de l'hort, sinó que es tracta de productes originaris d'altre tipus de conreu, o bé han estat elaborats. En tot cas, més enllà del factor alimentari, el cuidat d'un hort familiar, com s'ha defensat insistentment en aquest bloc, implica una activitat ocupacional que resulta beneficiosa per la salut física i psicològica de moltes persones. Especialment per a aturats de llarga durada, sovint condemnats a la inactivitat permanent i involuntària.