3/11/09

Garrofes i Decreixement

La setmana passada ens vam reunir una colla de gent per collir garrofes de Bellvei. En un matí, en vam arreplegar uns 300 kg. L'experiència es va produïr en el marc d'una xarxa, encara incipent, d'intercanvi de productes i serveis.

Aquestes garrofes tindran dues utilitats: per una banda, destinaran al consum animal, concretament per a un ramat de cabres que actualment cuiden aquests nois. Al voltant d'un 20-25% d'una dieta equilibrada pot provenir de la garrofa. Un segon destí serà la confecció de farina de garrofa per a consum humà. En tractar-se d'una farina dolça, i molt aromàtica, és òptima per a l'elaboració de productes de reposteria.

A canvi dels 300 kg de garrofes, obtindré vi d'elaboració artesanal i farina de diversos tipus de gra ecològic per al pa casolà que fem a casa.

És el primer any que em sumo a aquest projecte, i esperem que es consolidi. Per a l'any vinent, toca desbrossar diversos garrofers per mirar d'augmentar la producció i facilitar la collita.

Per a més informació, vegeu la Xarxa Pel Decreixement. M'agradaria precisar que Lleure Agrari no s'inclou de moment a aquesta xarxa. Tanmateix, creiem que es tracta d'un projecte bàsic i necessari per a la nostra societat, i hem de posar-nos a treballar per convertir-lo en autènticament viable.

2 comments:

Anònim ha dit...

bones, nosaltres som un grup de gent que compartim amb vosaltres la motivacio per potenciar el consum de garrofa.
kuidem uns camps d´oliveres al delta de l ebre. em cullit les garrofes i comencem a provar.
primer ingeniar la manera practica de treure les llavors
torrarla o no
receptari i acostumacio al paledar
ens alegra la idea de poder compartir experiencie amb tanta gent com sigui posible.
l intervanvi de feines menjar, coneixements... es per nosaltres una de les eines basikes per tirar endevant i no sentirnos sols i mig sonats intentant investigar per exemple sobre l apacionant mon de la garrofa.
tici22@mixmail.com si us interesa comunicarnos aki teniu un mail.
sent realistes segur k tenim gent en comu, el pallars, camarassa, calaf, manresa...ja o trobarem

salut i com diu la canço, agarrofi, a garrofa, beraberaberabeera de sant joan.....

Anònim ha dit...

He passat el vostre missatge a un dels nois que va venir a recollir les garrofes. És de Vilafranca del Penedès i està posat a la Xarxa pel Decreixement.

Gràcies pel contacte!