18/6/13

Empaperadora de petita escala


En aquest post, el David i la Mima, d'Hort Viu, ens mostren un artilugi de creació pròpia: una empaperadora pensada per ser utilitzada a petita escala, tirada per un petit tractor o fins i tot manualment. L'estructura de l'aparell consisteix bàsicament en dues bicis reutilitzades.

Petita escala, creativitat artesana, baixa energia, reutilització... la productivitat passa cada cop més per aquests conceptes.

6/6/13

Horticultura Urbana Open Source


Refarm The City és una comunitat d'usuaris que desenvolupa un software de codi obert per planificar tots els aspectes que intervenen en la gestió quotidiana d'un hort, i dissenya els dispositius electrònics que l'acompanyen: plaques base construïdes amb Arduino, biosensors d'humitat, llum i temperatura... 

El resultat és ni més ni menys que un hort digital, en versió casolana, barata i open source. També és un projecte d’àmbit global, actualment en actiu a Barcelona, París, Beijing, Lisboa, Nova York i Buenos Aires. Tant el software com els dispositius de hardware i el wifi estan en procés de desenvolupament permanent, són projectes comunitaris. 

Ja la tenim aquí, horticultura open source. T'hi atreveixes?